I ♥ Sorsakosken aterimet

28.6.2013


Palataanpas vielä hetkeksi juhannuksen kuulumisiin. Laiturielämää kovasti haikailin ennen juhannusta, 
sitä sainkin. Suurin osa juhannuksesta kului laiturilla ystävien kanssa istuskellen ja ihanista ilmoista
nauttien. En edes  muista sellaista juhannusta jolloin ei olisi satanut pisaraakaan vettä, nyt sellainen
ihme pääsi tapahtumaan. Parhaimmillaan meitä istuskelikin auringossa laiturilla 14 hengen poppoo.

Näissä kuvissa näkyy rakastamiani Sorsakosken aterimia jotka olivat käytössä mökillä juhannuksenakin. Nämä aterimet tuntuvat juuri sopivilta käteen, ovat kauniita, ihanan nostalgisia sekä aivan uskomattoman kestäviä. En ole mikään varsinainen metalli- enkä teräsasiantuntija mutta sen tiedän että nämä aterimet ovat ainoita jotka kestävät meriolosuhteissa vuosikymmeniä ruostumatta. Kaikki muut aterimet saavat jossakin vaiheessa ruostetta pintaansa. Vaikka niin kovasti ruosteestakin esineissä pidänkin niin en sitä aterimissa oikein osaa arvostaa. Tässä siis kunnon kuvatykitys Sorsakoskea edestä ja takaa, istuu ja makaa-tyyliin ;)


Upeaa viikonloppua teille ihanille ja sydämellisesti tervetuloa kaikille uusille lukijoille
Johanna





Tässä otanta juhannuksena tiskatuista Sorsakoskista, melkoinen määrä.
Luojalle erityiskiitos miehestä joka tiskaa kaikki mökkitiskit!!!





38 kommenttia :

  1. Sorsakoskilla syodaan meillakin saaressa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, olisihan se pitänyt arvata, mitäs me samikset :)

      Poista
    2. Mulla niitä on tuplat,käytetymmät lusikat on kuluneet päästä vinoiks,mut kotona käytössä edelleen! 🤣

      Poista
  2. Meillä myös muutama noita ihanuuksia- meillä niillä kalastellaan suolakurkkuja purkista. Siihen (kin) ovat mitä parhaat! Mammani ja taatani häälahjoja, harmi että niitä on vain muutama. Ihania sinun kuvasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ihania kyllä ovat, monikäyttöisiä ja superkestäviä! Minä olen hommannut omani kirppikseltä.

      Poista
  3. Vielä vuosi sitten en tiennyt noiden nimeä vaikka esineenä tutut.
    Meillä syötiin 70-luvulla mökillä noilla.
    Mukavat kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kuvakehuista :) Ovat kyllä senverran klassikoita että varmasti suurin osa ihmisistä on ainakin mummolassa tai juuri mökillä niitä käyttänyt.

      Poista
  4. Ihanat aterimet.Ja mikä määrä. Itsellänikin niitä on mökillä. Ja kotona on yksi veitsi voiveitsenä.

    t. Jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaana, tällainen keräilijä kun olen niin näitäkin on tietenkin melkoiset määrät ;) Lisääkin vielä haikailen, kirppiksillä hinnat ovat niin alhaalla ja tuo kestävyys on ihan omaa luokkaansa. Tämän sarjan veitsi on muuten aivan loistava voiveitsenä!

      Poista
  5. Lapsuudenmuisto mummolasta ja mökiltä; juuri noilla syötii silloinkin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eija, ajattelin juuri että noihin aterimiin liittyy monilla varmasti ihania muistoja lapsuudesta, mummolasta ja mökiltä, ajalta jolloin aurinko aina paisteli koko pitkän kesän :)

      Poista
  6. Kauniita kuvia, tutut aterimet kyllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kun tykkäsit kuvista :) Ihanalla tavalla tuovat kyllä muistoja mieleen!

      Poista
  7. Meilläkin taitaa mummolassa olla noita aterimia, kauniita ja todella hyviä pitää kädessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anni, ovat kyllä juuri tuollaista taattua "mummolakamaa" joka kestää äidiltä tyttärelle :)

      Poista
  8. Olen aina luullut, että noi on jotain halpamalleja, koska meillä oli niitä lapsuudenkodissa :). En tykännyt niistä yhtään, koska haarukka oli niin kapea, että siihen ei mahtunut oikein mitään..
    Nyt tulee vähän huono omatunto :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annukka, nythän olet jo vanhempi ja viisaampi ja osaat noita arvostaa, eikö vain, eli hus huono omatunto ;) Tuo haarukan kapeus pitää kyllä paikkaansa, seikka lienee kuitenkin tässä iässä ja tällä ruokahalulla pelkästään positiivinen asia...

      Poista
  9. Hienoja ovat:) Kyllä noita kelpaa katsella joka kuvakulmasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja , kyllä vain hienoja ovat! Lähti vähän "mopo käsistä" kun kuvailin noita, kuvia tuli vielä ainakin triplasti enemmän mutta maltoin sentään hieman tehdä karsintaa ;)

      Poista
  10. Kiitos Johanna infosta. Me olemme saaneet noita myös taloperintönä, ja jotenkin ne pieninä ja suloisina viehättää ihan perusarjessamme. Hienon kunnianosoituksen niille teit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä vaan Anu, ja kiitos :) Olen myös miettinyt että olisi kiva kokeilla noita välillä kotonakin aterimina, meidän nykyiset Savoniat ovat nimittäin vähäsen tylsiä.

      Poista
  11. Nämä klassikot ovat ikityylikkäitä!
    Ja tuovat myös mieleen ihania muistoja mummolasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen todellakin samaa mieltä kanssasi tuosta tyylikyydestä! Ja mummut ovat ihania :)

      Poista
  12. Noista tulee niin nostalginen olo, sillä meilläkin oli kotona tällaisia ;)

    VastaaPoista
  13. Äidilläni on näitä edelleen ja näistä syötiin lapsena. Olen aina luullut, että nämä ovat Hackmanin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsuuden muistot tuntuvat monilla näistä aterimista tulevan mieleen :) Sorsakoski ja Hackman ovat olleet jo tuolloin samaa "brändiä" eli en tiedä miksi juuri näitä kutsutaan Sorsakoskiksi.

      Poista
  14. Hei,
    Löytyivät tämä keskustelu, kun haeskelin tietoa Sorsakosken aterimista.Hienoja kuvia myös! Itselläni on niitä iso määrä menneiden sukupolvien perintönä ja itse pidän niistä kovasti. Kaikissa lukee pekästään Sorsakoski, joten lienevät vanhempieni hankkimia 1930-luvulla. Nyt kuitenkin olen päättänyt myydä koko setin, mieluummin "hyvään kotiin". Veitsi+haarukka -pareja on varastossani peräti 18 kpl, isoja lusikoita 16 kpl, pikkulusikoita 12 kpl, jälkiruokalusikoita 6 kpl ja yksi iso tarkoilulusikka. Nämä ovat olleet käytössä jatkuvasti, eikä minkäänlaisiä käytön jälkiä näy.
    Jos joku on kiinnostunut hankkimaan itsellensä Sorsakosken aterimia - koetusti aivan ainutlaatuisia - voi ottaa minuun yhteyttä lähettämällä yhteystietonsa testarilla numeroon 0400 238917. Pane tunnukseksi Sorsakoski niin tiedän mistä kyse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Malla, kiitos hauskasta viestistäsi, mukavaa että löysit itsesi tänne blogiinkin aterimien tiimoilta! Sinulla taitaa olla melkoisen upea ja kattava kokoelma noita ihanuuksia, taidanpa laittaa sinulle vielä tekstariakin tulemaan :)

      Poista
  15. Minullakin noita aterimia on, kaiketi sellaista pienempää kokoa. Muistan, että sellaisilla söin 1950-luvulla pohjoissuomalaisessa kansakoulussa. Joitakin vuosia sitten ostin niitä tusinan jonkin lakkautetun koulun jäämistöstä. - Surullista tuo koulujen tilanne, mutta onneksi jotain jää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kurkkasit blogiini :) Niin, aterimia tuntuu olevan montaa eri kokoa, haarukoita löytyy minultakin ainakin kahta eri kokoa. Niin se vaan on että noita kyläkouluja kovalla tahdilla lakkautetaan, tosiaan onneksi edes aterimet säilyvät! Ovat melkoisia nostalgiannostattajia :)

      Poista
  16. Pöydälläni selvittelyssä mahtava kasa Sorsakosken vanhoja haarukoita ja veitsiä. Ja tietokone, josta selvittelen hintoja. Mutta mutta, mahdanko raaskia myydä - sittenkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula, nuo aterimet ovat ihania, rakastan niitä, ne ovat niin kauniita ja kestäviä <3 Minä en omistani raaskisi luopua ikinä koska mutta toisaalta on hyvä että jos niitä ei itse tarvitse niin laittaa ns hyvän kiertämään :)

      Poista
  17. Hei,

    Minulla olisi myynnissä Sorsakosken haarukoita ja veitsiä, joita myyn parittain. Hintatarjouksia voi laittaa tekstarilla numeroon 0449263397.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos viestistäsi! Olen saanut kerättyä itselleni noita aterimia jo melkoisesti eli juuri tällä hetkellä ei ole tarvetta hankkia niitä lisää mutta pidän tarjouksesi mielessäni :)

      Poista
  18. Italialaisen suunnittelijan aterimet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, en tällaista asiaa tiennytkään, mutta onneksi sopivat loistavasti suomalaiseenkin suuhun :)

      Poista
  19. Me tykätään Sorsakosken haarukoista, muusataan niillä perunat lautasella. Ovat hyviä,kun varret eivät taivu vaikka olisi kovempaakin ruokaa ja saa kiinni lihoista yms terävillä piikeillä.❤

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥