Loma Roomassa, päivä II

16.1.2015Mistä tätä vettä, loskaa, räntää, ja pimeyttä oikein tulee? Lisäksi ihmettelen ja äimistelen että kuuluuko tässä odotella jo kevättä vai vielä haikailla kunnon talven perään?

Niin tai näin niin nyt siirrymme postauksen ajaksi yllätyksellisten talvien kotimaastamme Italiaan ja Roomaan. Vietimme kaupungissa neljä upeaa päivää marraskuussa, olen jo aiemmin reissustamme kirjoitellutkin, linkit tässä:
Loma Roomassa, päivä I, klik
Tulossa -La dolce vita, klik

 Kiertelimme kaupunkia pääasiassa jalkaisin ja koin että kaupunkiin sai parhaimman tuntuman ja näki huimasti enemmän kuin esimerkiksi bussilla tai metrolla liikkuen. Rooman kartta yllätti meidät iloisesti monen monituista kertaa, kartalla jokin välimatka näytti valtavalta mutta todellisuudessa välimatkat olivatkin paljon lyhyempiä. Liekö osasyynä se, että varsinkin vanhat kadut ovat niin kapeita että kartta vääristää mittasuhteita.

Tässä postauksessa pääsette kurkistamaan Colosseumille sekä Forum Romanumiin. Ohessa vielä linkit joista löydät lisätietoa kohteista: Colosseum, klik sekä Forum Romanum, klik 
Seuraavassa Rooma-postauksessa onkin sitten vuorossa Vatikaani, Pietarinkirkko sekä Castel Saint Angelo.


Leppoisaa viikonloppua toivottaen ja taas mahdottomasti matkakuumeileva
Johanna


--------
Rome, such a lovely city!
Here pictures from our second day, we visited both Colosseum and Forum Romanum.


Hotellimme sijaitsi  mukavan kävelymatkan päässä Colosseumilta ja köpöttelimmekin sinne hieman kierrelen useamman puiston läpi. Olimme liikkeellä aamupäivällä joka on varmasti vuodenajasta riippumatta parasta aikaa tutustua Colosseumiin. Voin vain kuvitella kuinka paahtavan kuuma paikassa on keskikesällä keskipäivällä. Lisäksi olen ymmärtänyt että päivän mittaan myös jonot sisäänpääsyyn kasvavat melkoisiksi. Me olimme onnekkaita koska jonotusaikamme oli hyvinkin kohtuullinen, noin 10 minuuttia. Samalla lipulla pääsee myös Forum Romanumille ja siellä jonot ovat aina Colosseumia lyhyemmät, sesonkiaikana liput varmasti kannattaa ostaa sieltä.


Ja voih, onhan Colosseum ihan mielettömän vaikuttava paikka!!!
Ihmisiä oli liikkeellä melkoisen vähän eli saimme ihan rauhassa katsella ja äimistellä kaikkea näkemäämme. Tyttären pyynnöstä jäimme reiluksi puoleksi tunniksi myös istuskelemaan ja fiilistelemään ja nauttimaan ihanan kesäisesti paistaneista auringonsäteistä.


Kuten kaikki tiedämme niin Colosseumin historia ei ole suurimmalta osin mitenkään erityisen kaunis ja ylevä. Minulla olikin hieman vaikeuksia selittää kaikkia faktoja 10-vuotiaalle tyttärelleni, tein parhaani mutta jätin karmeimmat raakuudet kertomatta.


Mahtoikohan pulu ymmärtää kuinka upeassa paikassa majailee???


Näkymä Colosseumilta Forum Romanumille ja Palatinus-kukkulalle


Colosseumin edessä sijaitseva Konstantinuksen riemukaari


Tässä jo kuvaa Forum Romanumin puolelta ja näkymää alas Palatinus kukkulalta.
Olisimme varmasti viettäneet täällä hieman kauemmin aikaa jos olisimme osanneet varautua edes jonkinmoisin eväin. Colosseumin eikä myöskään Forum Romanumin lähettyvillä ei  ollut valitettavasti  mitään kioskiin viittaavaakaan. Kannattaa siis varautua etukäteen ainakin juomalla ja jollakin pikkuisella naposteltavalla niin saa keskittyä tällaisessa upeassa paikassa johonkin muuhun kuin nälästä kurnivaan vatsaan. Jos käy sekä Colosseumilla että Forum Romanumilla niin aikaa menee varmasti minimissään ainakin kolmisen tuntia, meilläkin reilusti enemmän.

Tituksen riemukaari 


Palatinus-kukkulalla sijaitsi myös kaunis ja tutustumisen arvoinen museo


Tässä näkymää Palatinus-kukkulalle
  

Kas, jokin pyhäinjäännös tyttärensä kanssa :D


Colosseum saman illan iltavalaistuksessa.
Olisin mielelläni kuvannut Colosseumia pitkään ja hartaasti myös illalla mutta olimme liikkeellä taksilla hotellille ja pysähdyimme paikalle vain hetkeksi. Lisäksi lähettyvillä hiippaili sen sorttista porukkaa etten viitsinyt siellä kauaa oman järkkärini kanssa heilua ja onneani koetella.


20 kommenttia :

 1. Hienot kuvat ikuisesta Roomasta!

  VastaaPoista
 2. Roomaan olisi haave päästä, kiva kun tuot sieltä tuulahduksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, toivon totisesti että haaveesi toteutuu, Rooma on niin käsittämättömän upea kaupunki :)

   Poista
 3. Huimia kuvia! <3 Kuin olisi itse päässyt minimatkalle näitä katselemalla - kiitos, Johanna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kristiina, kääk, kiitos aivan ihanasta kommentista <3 <3 <3 Ihanaa että tykkäsit!!!

   Poista
 4. Colosseum on vaikuttava paikka ja olen käynyt siellä joskus nuorena tyttönä inter-reilaajana. Pitäisi kyllä käydä uudelleen, sillä liian monta kohdetta tuli nähtyä sillä matkalla ja jotenkin niiden sulattaminen jäi kesken ja tuli vähän ähky.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rooma on kyllä kaupunki joka kestää totisesti useammankin käynnin :) Me vältyimme ähkyltä ehkä matkan keston ja tyttären mukanaolon vuoksi, muuten olisi varmasti tullut kierrettyä paljon enemmän museoita ja kirkkoja ja ja ja ja : Roomassa on todella upeat nähtävyydet mutta myös se pelkkä joutenolo ja piazzoilla istuminen on ihan huippua!

   Poista
 5. Vau mitä ihania kuvia jälleen :)
  Haaveena päästä joskus Roomaan käymään ja tämä juttusi kyllä lisäsi matkakuumetta!
  Mukavaa lauantaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana Sanna <3 Todellakin toivon että tuohon ihanaan kaupunkiin pääset jonakin päivänä, ilahduttavaa jos sain lisättyä matkakuumettasi :D

   Poista
 6. Rooma on ihana, meidän honeymoon - kaupunki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on kyllä Marita totisesti ollut juuri oikea kaupunki valittuna honeymoonille <3

   Poista
 7. Oi tuonne kun pääsisi. Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna ja samoin sinullekin ihanaa viikonloppua <3 Rooma on kyllä niin mahtava kaupunki, uskon että tykkäisit :)

   Poista
 8. Oo mahtavia kuvia! Tuonne tekee mieli niin päästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos kaunis sinulle Henna <3 Ja todellakin Rooma on aivan käsittämättömän upea kaupunki, toivottavasti pääset siellä joskus käymään!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥