Rooman parhaat x 15

2.2.2018


Pahoitteluni että viime postauksesta on aivan tuhottomasti aikaa mutta täällä sitä taas ollaan!

Marraskuisesta matkasta Roomaan on alkanut muodostua perheellemme jonkinmoinen perinne. Tämä oli jo kolmas kerta kun matkustamme kaupunkiin marraskuussa. Tällä kertaa yövyimme Roomassa kolme yötä ennenkuin jatkoimme matkaamme Sisiliaan.

Marraskuinen Rooma tarjosi meille taas parastaan. Ilmakin oli valehtelematta suorastaan paratiisimainen Suomen loskan, kuran, pimeyden ja kylmyyden jälkeen. Saimme nauttia auringosta ja noin viisitoista-asteisesta ilmasta joka on täydellinen lämpötila kaupunkilomailuun, ainakin meidän perheellemme. Keli oli sitäpaitsi parempi kuin suurin osa viime kesän päivistä kotimaassa :D Marraskuu on oiva kuukausi matkustaa kaupunkiin leudon ilman vuoksi mutta myös siksi, että turistien määrä on minimissään joka tarkoittaa sitä ettei tungoksista ole tietoakaan ja myös yöpymisten hinnat ovat alimmillaan.

Rooma on aivan ehdoton suosikkini kaikista kaupunkikohteista mutta en ole koskaan kaupungissa korkeasesongin aikaan käynyt, ainoastaan joko keväällä tai myöhään syksyllä. En tiedä mahdankohan koskaan uskaltaa Roomaan kesällä matkustaakaan, olen kuullut niin paljon "kauhujuttuja" kuumuudesta, väentungoksesta, kehnosta palvelusta ja jonottamisesta että haluan säilyttää Rooman juuri sellaisena kuin sen tälläkin kertaa koimme eli kauniina, eläväisenä muttei ruuhkaisena sekä ystävällisenä.

Tässä vielä listattuna meidän lempparipaikkamme Roomassa jotka on aivan pakko kokea joka kerta kaupungissa käydessä. Vaikka nämä ovatkin tietyllä tapaa juuri niitä kliseisiä nähtävyyksiä niin onhan näissä edelleen taikaa vaikka ne on jo useaan otteeseen tullut nähtyä. Tämä lista on sellainen jonka ehtii parissa kolmessa päivässä mainiosti kävellen kokemaan ja näkemään, ainakin jos kaupunki on aiemmin tuttu. Kaupungin vanha keskusta jossa nähtävyydet enimmäkseeen sijaitsevat on itse asiassa hämmästyttävän pieni. Lasillisillekin tai espressollekin ehtii nähtävyyksien lomassa mainosti istahtaa ja seurata kaupungin vilinää. Olen merkinnyt +-merkillä kohteet joissa kannattaa viettää enemmän aikaa/ kannattaa mennä sisälle  jos oma aikataulu antaa myöden.

PS. Postauksen lopussa video jonka otin huoneistomme ikkunasta Campo de´Fiorilla.

-Piazza Navona
-Campo de´Fiori
-Piazza del Popolo
- Villa Borghese +
-Pantheon
-Piazza de Spagna
-Piazza Venezia ja Viktor Emanuel IIn monumentti
(monumentin päästä huikeat näkymät yli kaupungin, pääsee hissillä)
-Fontana di Trevi
-Castel Sant´Angelo ja silta +
(Linnasta upea näkymä auringonlaskun aikaan yli kaupungin sekä Vatikaaniin)
-Colosseum +
-Forum Romanum +
-Palatinium +
-Trasteveren kaupunginosa +
-Vatikaani tietenkin +
-Largo di Torre Argentina

Ihanaa viikonloppua
Johanna

PS. Voit seurata blogia myös facebookissa, klik sekä instagramissa, klik

--------

ROME 
I´m so in love with the city. Visited Rome last November and really enjoyed our stay again. 
This is a city you always have to return to!


Selfien ottoa Castel Sant´Angelon sillalla :D


Castel Sant´Angelon silta


Castel Sant´Angelon silta


Vatikaaniin johtava tie


Vatikaanin aukio


Vatikaanin aukio


Vatikaanin aukio


Piazza Navona


Piazza Navona


Piazza Navona


Piazza Venezia ja Viktor Emanuel IIn monumentti


Largo di Torre ArgentinaCampo de´Fiori
Täällä myös yövyimme asunnossa joka oli talon toisessa kerroksessa. Tämäkin kuva otettu huoneistostamme. Pääsimme ikkunasta seuraamaan torin tapahtumia aivan aitiopaikalta!


 Campo de´Fiori


Campo de´Fiori
Pantheon


Fontana di Trevi


Piazza di Spagna


Campo de´Fiori
6 kommenttia :

 1. Upeita kuvia! Täytyy laittaa vinkit odottamaan sitä hetkeä kun pääsen ensimmäistä kertaa Roomaan... toivottavasti siihen ei enää ole kauan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti Essi <3 <3 <3 Rooma on kyllä aivan huikea kaupunki, voin lämmöllä suositella! Toivottavasti pääset siellä pian käymään ja rakastut kaupunkiin yhtä paljon kuin minä :)

   Poista
 2. No niin, nyt tuli kamala ikävä Roomaan! Toivottavast päästään pian taas käymään siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on koko ajan kroonisesti ikävä Roomaa <3 Kaupunki on vienyt sydämeni ihan totaalisesti :)

   Poista
 3. Upeita kuvia ihanasta Roomasta :) Olen menettänyt sydämeni Roomalle ja Italialle ensimmäisellä reppureissullani. Vaikka maa on kierretty aika ristiin rastiin haluaa aina palata sinne. Ja totta kai myös Roomaa koska kaikki tiethän vievät sinne! Ihana kuvakooste :) Kiitos Johanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Marjo <3 Näitä kuvia on ilo jakaa kun kaupunki on niin pakahduttavan kaunis! Mulla kanssa sydän sykkii Italialle ja erityisesti Roomalle :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥