Jäähyväiset saaristolaiselämälle / Marjaana

10.10.2011

Lokakuun ja marraskuun viikonloput ovat hiljalleen täyttymässä kaikenlaisella pienellä ohjelmalla, joten laitoimme mökin varmuuden vuoksi talvikuntoon. Viikonloppu oli siihen tarkoitukseen huikea; aurinko lämmitti päiviä ja kuutamo valaisi öitä. Syksykö muka harmaa ja ankea???

Päädyin kuvaamaan viikonloppua etsien ympäriltäni punaisia yksityiskohtia... Ja niitähän riitti.

Ei värillä väliä... kunhan se on PUNAINEN.    Mökkimme on 60-luvulla rakennettu pieni kalastajatorppa, jonka hirret ovat käsinveistetyt. Komuutti on jäänyt edellisiltä asukkailta. Onneksi.Mökkimme sisustustuksessa näkyvät eri aikojen ja persoonien.... kerrostumat?!? :-) Olen perinyt paikan vanhemmiltani ja monella tapaa edellinen sukupolvi on vielä läsnä. Nämä 1970-luvun tuolit ovat vanhempieni peruja ja punaiset. Tykkään niistä.
Sininen ja valkoinen ovat päävärit mökin sisutuksessa ja olen piristänyt sitä punaisella ja turkoosilla. Punainen sydänessu on  mielestäni söpö ja talouspaperiteline punainen.
Punaiset myrskylyhdyt  ja kuutamo valaisivat öistä saunomistamme.
Säärystimet ovat viime talven tuotantoa. En varsinaisesti ole mikään käsityöihme, mutta vanhemmiten on käsistä alkanut syntyä jotakin.

Luin jostain että 70-luvun muoviastiat ovat suosittu keräilykohde. Meillä ne ovat olleet ja ovat edelleen kovassa käytössä.
Punamullattu suulimme.Varsinaissuomalainen mieheni ei ymmärtänyt, mikä suuli on... Turun puolessa on kuulemma vajoja.
Minä valitsin putkitongit.
Kesän aikana kotisatamaamme, Laitakariin, oli ilmestynyt majakka. Kaunis.

3 kommenttia :

 1. Oon samaa mieltä sun kanssasi noista väreistä. Ihan sama minkä värinen se on, kunhan on punainen. ;)

  Ihania kuvia. Saaristossa on aina niin kaunista!

  VastaaPoista
 2. Punainen on paras! (ainakin heti mustan jälkeen) Jos flunssa ja vesisade eivät estä, mun saaristolaiselämä jatkuu vielä lokakuun loppuun asti :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan tunnelmallista <3


  www.blackblingwhite.blogspot.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥