Punaista ja makeaa osa 2 /Johanna

25.10.2011

Tässä jatkoa viimeviikkoiselle punaista ja makeaa osiolle, ts. punaisen siedätyshoitoa lähinnä minulle itselleni... Eli nyt luvassa peltisiä ja emalisia löytöjä ja  sokerina pohjalla vielä ei-niin-peltinen-ja-emalinen ihana nainen.
Vaikka en siis erityisemmin punaisesta pidäkään (ei ole tainnut jäädä kenellekään epäselväksi...) niin kyseisen värisiä esineitä löytyi kotoamme aika paljon. Mietiskelin tuossa, että kuinka moniosainen esimerkiksi valkoisten esineiden postauksista mahtaisikaan tulla, riittäisiköhän 50 osaa? Epäilen. Ja syystä.
Asia jonka tiedän varmaksi on se, että seuraava postaukseni ei ole punainen.


Punaiset Kaj Frankin suunnittelemat Finelin kipat ovat johkaantuneet meille miehen puolen suvun kätköistä.


Tämä kukkatarjotin taas on haalittu kirppikseltä lähinnä siksi että se muistuttaa rakkaan mummuni vanhaa tarjotinta.

Ihana pieni peltipurkki venäläistä alkuperää. Purkin kyljessä kovasti jotakin lukee mutten siitä tolkkua saa, epäilen että kyseessä voisi olla vaikka teepurkki. Jos joku tunnistaa purkin ja tietää mihin sitä on käytetty niin saa vinkata.

Ruusukuvioinen peltinen Hangon-keksirasia, kirppislöytö.

Aarikan sirottimet,kas, taas peltinen kirppislöytö!

Edessä en-tiedä-mikä-purkki ja taustalla Sanna Annukan suunnittelema Pauligin kahvipurkki vuodelta 2009. Sen olen siis ostanut ihan uutena :)

Kahvin makuun kun päästiin niin seuraavana esittelyssä Paula-tyttö kahvipurkin kyljessä. Sekä tämä purkki että Paula-tyttö ovat niiiin  klassikoita!

Kahvia, kahvia, lisää kahvia. Tämäkin purkki on varmasti monelle mummulasta tuttu.


Mummulasta tämäkin, eli mieheni mummun peruja oleva Finelin kahvikannu.
Tämähän oli aluksi juuri värinsä takia lapsella (kuten myös tuo pienempi kannu joka kuvassa seuraavana) leikkimökissä ja ulkoleikeisssä kunnes jostain bongasin, että onhan näillä nyt jotakin arvoakin. Sitten toimin niin kuin hyvät äidit tekevät eli riistin kannut lapseltani julmasti pois leikeistä omaan jemmaani... Pahoitteluni rakkaalle tyttärelleni!

Yksityiskohta kannun kuviosta, onhan se ihanan suomalais-venäläis-slaavilainen :) Suunnittelijana Raija Uosikkinen. Kuvion nimi on Punahilkka.

Tässä siis pienempi lapselta riistetty kannu. Söpö kuin mikä, sisään mahtuu puolisen litraa.Suunnittelijana Raija Uosikkinen ja kuvion nimi on Kehrä

Sitten vielä loppuun hehkuttamani ei niin peltinen ja emalinen ihana nainen eli Chisu. Olin Chisun huikella keikalla viime torstaina. Ystäväni Krista luonnehti häntä ihanasti sanoilla: loistava esiintyjä, sekoitus kuumaa kissaa, eteeristä keijua, kabareetähteä ja Pariisin varpusta.
Kovasti räpsein Iphonellani kuvia Chisusta ja, kas kummaa, ainoat kuvat jotka jotenkin onnistuivat ovat nämä kaksi. Jotka ovat tietenkin punaisia.

2 kommenttia :

Kiitos kommentistasi ♥