Tanssitaanko? / Marjaana

29.11.2011

Tanssi on mielestäni kaunista ja hauskaa ja ihanaa ja... vaikeaa. Harrastin nuorempana, ja vähän vanhempanakin, jonkin verran jazz-tanssia ja olen käynyt muutaman kerran elämässäni lavatansseissa ja muutaman illan tanssikurssikin on tullut aikanaan kahlattua. Viime aikoina tanssiminen on ollut  lähinnä zumbaamista ja tanssin katselua  satunnaisesti televisiosta. Olen kuitenkin aina jollain tavalla kokenut pitäväni todella paljon tanssimisesta ja nauttinut siitä suunnattomasti. Elämästäni on kuitenkin puuttunut tanssi lähes kokonaan. Aina viime sunnuntaiaamuun saakka.

Häihin ei enää ole pitkä aika ja vaikka juhlamme eivät ehkä ole kaikkein traditionaalisimmat, niin päätimme kuitenkin, että jossain vaiheessa iltaa tanssimme häävalssin. Ensin ei meinannut löytyä ollenkaan edes kappaletta, jonka tahdissa voisimmme kuvitella tanssivamme. Kun biisi sitten kuitenkin löytyi ja sille vielä upeat esittäjätkin ystäväpiiristä, niin tajusimme että häävalssi pitää sisällään myös meidän osuuteemme. Meidän olisi tanssittava. 

Miltei nelivuotisen yhdessäelomme aikana ei hirveästi olla tanssittu. Taisimme heilua kihlajaisbileissämme parin biisin verran ja jossain keikoilla on tullut hiukan keinutettua lanteita. That´s it.

Käännyin epätoivoisena kollegani puoleen, joka harrastaa miehensä kanssa kilpatanssia. He lupasivat valottaa meille paritanssin ihmeellistä maailmaa. Parin tunnin treenien aikana tajusimme, että emme ole aivan toivottomia tapauksia ja että tanssi on huikean hauskaa ja supetehokasta liikuntaa. Valssin askeleet alkoivat löytyä ja onnistuimme jopa tekemään aika sulavan vaihdon. Ehdimme treenata myös hieman lavafoksia. Ja jatkoimme kotiin päästyämme. Nyt odotetaan tulevaa viikonloppua ja sitä, että pääsemme saman katon alle treenamaan... Slow, slow. quick, quick, slow...


 

Ihastuimme Doris Dayn kappaleeseen Perhaps, perhaps, perhaps, jonka tahdissa oli ihanaa treenata foksin askeleita.


Kuva: Julia Santanen
Kun pituuseroa on parikymmentä senttiä, paritanssitausta lähes olematon, toinen musikaalinen kuin mikä ja toinen epämusikaalinen,  toinen on tottunut viemään (ei se miespuolinen) ja aikaa rajallisesti, niin on otettava yhdessä tavoite: mehän tanssimme häävalssimme  - ja hyvin!!!

6 kommenttia :

 1. Hienoa! :) Meilläkin on tanssikurssin jälkeen treenaus itsekseen edessä koko pitkän kevään ja kesän. Hui!

  VastaaPoista
 2. Harjoittelu on avainsana. Oli kyllä upea katsoa "valmentajiamme", jotka olivat kuuden vuoden treenillä päässeet tosi pitkälle!!! Tanssi on myös aikamoista aivojumppaa - selvästi sekä oikea että vasen aivopuolisko joutuivat töihin!

  Tsemiä, Varpunen, teidänkin treeneihin!!! Ja iloa! Tanssi on hauskaa!

  VastaaPoista
 3. Oih, kiva, täälläkin mietitään häitä :)

  VastaaPoista
 4. Tanja: Kyllä! Hääjuhliimme on vajaat kolme kuukautta aikaa, joten täytyy vähän muutakin jo kuin vain miettiä... :-)
  Tykkään järjestää juhlia, joten superhauskaa touhuahan tämä on!

  Eiköhän muuten, Tanja, laiteta lumitilaus menemään, niin saadaan juhliimme puitteet kuntoon!

  VastaaPoista
 5. Lunta tilattu myös täältä! Tanssiminen on niin ihanaaaaa, mutta vähille on jäänyt myös minulla. Jonakin kauniina päivänä vielä menen opettelemaan argentiinalaistan tangoa GotanProjectin tahtiin. Onnea harjoituksiin !!!!

  VastaaPoista
 6. Johanna: argentiinalainen tango... huh... menee ihan jalat alta kun ajatteleekin. Ehkä... jonain päivänä. Naisen tuoksu -elokuvassa on muuten niin huikea tango-kohtaus by Al Pacino että oksat pois! Löytyy tietysti You tubesta. :-)
  http://www.youtube.com/watch?v=dBHhSVJ_S6A

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥