Meillä leivotaan taas! / Johanna

16.12.2011

Heti alkuun tunnustus; meillä ei todellakaan leivota "taas". En vain voinut vastustaa kiusausta olla laittamatta tuota otsikkoa :D Eli pysyäkseni totuudessa meillä leivotaan korkeintaan jokusen kerran vuodessa. Yleensä leivon tyttären synttäreiksi keväällä ja jokusen kerran lisäksi. Leipominen on hauskaa ja yleensä tuotokset ovat olleet maultaankin ihan kelvollista keskitasoa (Lukuunottamatta legendaarisen pahaa Painonvartijoiden suklaakakkua jokunen vuosi sitten. Jotkut asiat ja maut eivät vain unohdu, vaikka niin haluasi.) Mutta tuntuu vain ettei ole aikaa eikä oikein viitseliäisyyttäkään tuohon leipomispuuhaan. Täytyisi varmaankin asian suhteen hieman ryhdistäytyä.

Eli pullantuoksuinen äiti en ole, paitsi jos pakastepullat lasketaan pulliksi. Onneksi tyttäreni kuitenkin pääsee harjoittamaan emäntätaitojaan mummulassa. Siellä leivotaan oikeaa pullaa, sämpylöitä ja muita herkkuja. Nämä allaolevat piparinleipomiskuvat on nyt kuitenkin napattu ihan kotikeittiöstämme. Taikina oli tietenkin pakastealtaasta pomittua valmistaikinaa. Muiden äitien tekemä taikina ei kuitenkaan tytärtäni haitannut vaan hän leipoi ja koristeli piparkakkuja suurella pieteetillä. Varsinkin koristelujen suhteen hänestä ilmaantui oikein hifistelijä!

Oikein ihanaa viikonloppua kaikille pullantuoksuisille äideille ja meille muillekin :)

Koristelut käynnissä.

Valmis koristelu ja tyytyväinen hymy <3

Luovuus kukki koristeluissa vapaana.

Koko koristearsenaali oli käytössä.

Kauniita ja hyviä, nami!

6 kommenttia :

 1. Hienoja pipareita! Tuollaiset runsaastikuorrutetut on parhaita :P
  Meilläkin piparit leivotaan kaupan taikinasta, ja joskus oikaistaan vielä enemmän eli koristellaan kaupan pipareita...Hyvää tulee molemmilla tavoilla ;)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Laitoin vahingossa kommentin tuplana eli mun poisto :)

  VastaaPoista
 4. Tytär kiittää koristelukehuista :)
  On se kyllä hyvä että nykyään on näitä " mutkat suoriksi"-vaihtoehtoja leipomiseen!

  VastaaPoista
 5. Namin näköisiä pipareita!

  VastaaPoista
 6. Krista: Piparit eivät ainoastaan näytä nameilta vaan myös maku on kohdallaan! Harmi vain ettei kauneimpia millään malttaisi syödä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥