Arabia Memories-sarjan ulkomaanserkku?

28.2.2012


Viime perjantaisella kirppiskierroksella tyttäreni kanssa tuli tehtyä huippulöytöjä. Löytöjen suurin helmi on kaunis ruskea kannellinen purkki. Kahden euron hintakaan ei nuukamuikkusen päätä huimannut eli purkin uusi koti on nyt meidän perheessä.

Purkkia hetken tutkailtuani se vaikutti jotenkin kovin tutulta. Sitten välähti, sehän on samantyylinen kuin Arabian memories-sarjan ihanat astiat! Memories-kokoelma on todella kaunis ja astioiden tarina on vähintäänkin kiehtova. Astioiden muotit löytyivät muurattujen ovien takaa Arabian astiatehtaalta noin vuosi sitten. Sarjan astioita on valmistettu käsityönä rajoitettu erä.

Tämä oma purnukkani ei ikävä kyllä taida kuulua alkuperäisjäsenenä Memories-kokoelmaan. Tyylillisesti se kuitenkin mielestäni joukkoon sopisi vaikkapa kadonneen Kiinalaisen ulkomaanserkun ominaisuudessa :D


Ulkomaan serkku ;DTässä siis Arabian Memories-kokoelma.
Kuva Arabian nettisivuilta. Lisää infoa Memories-sarjasta linkistä:
http://www.arabia.fi/web/Arabiawww.nsf/fi/lehdisto_lehdistotiedote?open&db=2011&id=E2FC76A1477A04E6C225792F00492938 

Made in China lukee tämän purkin pohjassa. Ikäväkseni ei siis Arabia :)

Rakkaan purkkini väri ja kuvio ovat kauniit.

Koko komeus ylhäältäpäin kuvattuna.

Paikkansa purkki löysi meiltä vierashuoneen hyllyltä vanhojen kirjojen päältä.

6 kommenttia :

 1. Nuukamuikkunen. :D <3

  Oiii nuo vanhat kirjat! Mun on pitänyt jo jonkin aikaa lähteä kirppiskierrokselle metsästämään vanhoja kirjoja! Ne on upeita. :)

  Onpa muuten ihan Arabian serkkujensa näköinen tuo astia! Kaunis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olen ristinyt itseni nuukamuíkkuseksi koska se kuulostaa paljon mukavammalta kuin esim, pelkästään nuuka, saita tai itara... ;D

   Ja vanhat kirjat ovat ihania! Sopivat sisustukseen useasti paljon paremmin kuin uudemmat. Onhan niissä herkullista luettavaakin välillä, itseltä löytyy mm jokanaisen niksikirja sekä ikivanha lääkärikirja, jokuset hyvät naurut tullut niistäkin!

   Ja todellakin olen riemuissani tuosta iki-ihanasta purnukastani :)

   Poista
 2. Hei Johanna,
  Missa on sun kirpoistelyn aarrepaikat Porissa ja lahistolla? Mina menen aina vaan konttiin tai siihen torin lahella olevaan, onko muita?
  terv. Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis kirppistelyn...

   Poista
  2. Heippa Jaana!

   Aarrepaikkoja kirppistelyyn on kyllä täällä päin hurjasti! Eniten käy Fiinitorilla (Syöpäyhdistyksen ylläpitämä). Muita kirppiksiä joissa myös tulee käytyä on Hyllymeri, Superkirppis, Retrolinna sekä mainitsemasi Fida ja Kontti.

   Viikottain tulee käytyä ainakin Fiinitorilla ja usein vielä jossakin muussakin. Lähes joka viikko kannan myös kotiini uusia aarteita... Ts. seinät ja mieheni otsasuonet pullistelevat ;D

   Poista
 3. Miten yhdestä kiposta voikin saada noin monta erilaista kuvaa, toinen toistaan hienompia :)
  Mullakin on muuten keittiössä yksi samaan värimaailmaan sopiva "Arabianserkku".

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥