Tervetuloa olkkariimme

10.10.2014


Hih, täällä ollaan vieläkin ihan fiiliksissä tuosta maanantaisesta finaaliin pääsystä Suomen Kaunein Koti-ohjelmassa, niin mahtavaa!!! 
Ja kiitos vielä teille muruille kaikista onnitteluista ja ihanista kommenteista 

Olen täällä blogin puolella postaillut kuvia kodistamme melko vähän. Liekö syynä se seikka että vietän itse kotona aikaa niin paljon (työskentelen kotona) etten oikein innostu kotia niin kovasti kuvaamaan. Toinen ihan päivänselvä syy on se, että kaikenlaista sotkua tuntuu aina olevan niin kovasti levällään. Kas kun ennen kuvaamista täytyisi suorittaa aina jonkinmoinen raivaus- ja siivousoperaatio...

Tässä postauksessa kuitenkin on kuvia kodistamme ja olkkaristamme. Kuvat on otettu Suomen Kaunein Koti-ohjelman kuvauspäivänä. Sitä varten oli, ihan sattumalta tietenkin, siivottu :D


Mukavaa ja leppoisaa viikonloppua
Johanna

--------

A peek to our livingroom with a mixture of old and new furniture and things



Kuvassa ehkäpä rakkain huonekalumme, vanha perinnöksi saatu kaappi.
Toinen mummulani on sijainnut Luvialla vanhassa puutalossa, tämä kaappikaunotar oli viettänyt ns puorissa, eli kylmässä varastossa aikaansa 60 vuotta ennenkuin pääsi kotiimme paraatipaikalle. Kaappi on melkoisen laadukasta tekoa, sille ei tarvinnut tehdä mitään muuta kun kantaa sisään ja pyyhkiä pölyt!
Korppi joka lentelee olohuoneessamme taas on matkamuisto vuoden takaiselta Islannin matkalta.


Tässä kuvassa on, harvinaislaatuista kyllä, vain uusia huonekaluja.
Sohva on Adean ja se on palvelut meitä uskollisesti jo viitisentoista vuotta. Nojatuoli on muistaakseni aikoja sitten ostettu Iskusta, sohvapöytä Askosta (maalattu mustaksi itse) ja lamppu taitaa olla ehtaa Ikeaa. Seinällä oleva hylly on teetetty mittojen mukaan puusepällä.
Taustalla pilkottava taulo on tullut perintönä mieheni papan puolelta.


Kuvassa näkymää yläkerran rappusia kohti.
Entiset männynväriset rappuset maalattiin valkoisiksi kesällä. Olen haikaillut niiden maalaamista siitä asti kun kotiimme v 1995 asetuimme, nyt vihdoinkin lähes kahdenkymmenen vuoden jälkeen toiveeni kävi toteen! Muutos freesasi koko olohuoneen ilmettä upeasti.


Kuvassa pilkottaa hieman yläkerran kaiteita, parvella sijaitsee siis minun työtilani.
Takka on ehtaa 90-lukua, haaveilen kylläkin jostakin hieman tyylikkäämmästä versiosta.
Musta kirjakaappi ja pikkulokeroinen hylly sen päällä ovat "eriparia". Molemmat on ilmaiseksi saatu ja maalattu mattamustaksi. Jakkara on vanha harmonin jakkara kirppikseltä.


Vanha puulatikko joka on mieheni pappan perintöä sijaitsee rappusten alla.
Päällä omat ensikenkäni mallia pieni ja söpö :)


Korkean kaapin päällä on sekalainen seurakunta mm Riihimäen lasipurkkeja.
Osassa niistä säilytän kynttilöitä sekä kynttilänjalkoja.

28 kommenttia :

  1. Tykkäään niin paljon! Minusta kodissa saa näkyä just se kerroksellisuus, ettei näytä siltä kuin kaikki ois yhdellä kauppareissulla ostettu :)
    Ihanaa viikonloppua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele, niin ihanaa kuulla <3 Meidän koti on juurikin tuollainen kerroksellinen sekoitus kaikkea uutta ja vanhaa ja kaikkea siitä väliltäkin :) Tykkään siitä että esineillä on joku tarina ja oma historiansa. Olemme toki olleet onnekkaita kun olemme niin paljon kaikkea vanhaa ihanaa saaneet!

      Poista
  2. Mua lämmitti se, että niin paljon kuin oksamäntyä kauhistellaankin (myös minä itse, koska sitä päivittäin töissäni katselen :)), niin silti se on mun mielestä tosi kodikasta (juu, löytyy meiltäkin..) ja teidänkin kodissa siitä tuli sellainen sopivan lämmin "ei se oo niin justiinsa"-fiilis :). (En osaa tätä nyt sen paremmin ilmaista, mutta luotan siihen, että ymmärrät mitä tarkoitan :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annukka, kiitos, ymmärrän oikein hyvin <3 Täytyy sanoa etten todellakaan lattiaamme rakasta mutta se jotenkin kuitenkin toimii näissä olosuhteissa. Ja eikös se niin olekin että täydellisyys on tylsää??? Parasta on se, että tällainen laiska siivoaja kun olen niin roskat ym viheliäisyydet näkyvät lattiassa hyvin huonosti :D

      Poista
  3. Teillä on kyllä todella kaunis koti ja niin kiva on kuulla myös huonekalujan tarinoita. Ehkä itsekin pitäisi sellainen tarinointikierros joskus oikein tietoisesti huonekaluistamme tehdä. Ja pitääkin noita Suomen kaunein koti -jaksija käydä katsomassa, kun olen tältä syksyltä sen kuin kaikki muutkin kivat ohjelmat missannut. En yhtään ihmettele, jos kotinne on ohjelman finaalissa asti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, aivan ihana kommentti <3 Kiva kuulla että huonekalujen tarinat kiinnostavat! Ja toivottavasti ehdit myös ohjelmaa jossakin välissä seuraamaan :)

      Poista
  4. Oi, en olekaan käynyt vielä onnittelemassa. ONNEA!

    Ja ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hurjan paljon <3 Ja samoin, oikein ihanaa viikonloppua sinullekin :)

      Poista
  5. Teillä on ihana koti, niin kodikas! Ehdoton suosikkini jakson kodeista ja kuten Sikkekin sanoi, niin näki että tätä kotia rakastetaan <3 Ohjelmassa on välillä asuntoja, jotka tuntuvat näyttelytiloilta ja kaikki on niin viimeisen päälle mietittyä, että tuntuu kuin itse eläminen ei mahtuisi kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Kaisa, kiitos, kiitos, kiitos <3 <3 <3 Ja juu, meidän kodista ei onneksi/ valitettavasti ei saa näyttelytilaa tekemälläkään :D Kodissa täytyy minusta kyllä näyttää siltä että siellä elellään vaikka missä esiteltäisiinkin.

      Poista
  6. Kaunista. Mulla on jakso vielä tallenteista katsomatta ;) Onnittelut jatkoon pääsystä.

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sally sekä onnitteluista että kotikehuista <3

      Samoin myös teille iki-ihanaa viikonloppua :)

      Poista
  7. Niin kaunista ja kodikasta!♥
    Mukava saada tietää vähän tarinaa huonekaluista -ovat ne sitten ikeaa tai vanhoja perintökalleuksia. Jälkimmäiset tietty aina niitä parhaimpia, -ennen tehtiin kestäviä huonekaluja.
    Tuo kaappi kaunotar on ihana! Myös ne mustat "eri pari" kaapit ihastuttivat, kuten musta olohuoneen pöytäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Titti <3 Vanhoissa huonekaluissa on tosiaan 'sitä jotakin' , uskomattoman kauniita ja kestäviä! Kestävät aikaa sekä tyylillisesti että muutenkin. Olemme kyllä todella onnekkaita että olemme saaneet näitä vanhoja kaunokaisia kotiimme :) Ja tuo kaappi on ehdoton lempparini <3

      Poista
  8. Heppatyttönä tuo taulu kiinnitti huomioni heti :) Voih, laita vaan enemmän kuvia kodistasi meidän iloksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihanaa kuulla että lisäkuvia kodistamme kaipaisit, tuleman pitää <3 Itse en ole heppatyttöjä mutta taulussa on jotakin hauskaa taikaa :)

      Poista
  9. Niin kaunista <3 juuri oikeaan osoitteeseen meni voitto <3 ihanaa iltaa!

    VastaaPoista
  10. Onnittelut! Teidän koti on kyllä upea!

    VastaaPoista
  11. Onnittelut jatkoon pääsystä! :) Teillä on kyllä niin upea koti. <3

    VastaaPoista
  12. Aivan ihana olohuone! :-) Ja niin kodikas :-) Tunnelmaa täynnä :-)

    Viimein pääsin tänne lukijaksesi :-)

    Muistatko mistä olet hankkinut tuon ihanan pienen hyllyn jossa lehtiä? :-) On aivan hurmaava! :-)

    Mukavaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos melkoisesti mieltä lämmittävästä kommentistasi ja tervetuloa lukijaksi <3 Tuo pieni lehtihylly josta kyselet on muistaakseni hankittu Askosta, mutta aikaa siitä taitaa olla jo reilut kymmenen vuotta! Eli luultavvasti ns. kissojen ja koirien kanssa joutuu ehkä samanlaista etsimään.

      Poista
  13. Hyvänen aika miten kaunis perintökaappi, upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku, samaa mieltä olen, tuo kaappi on kyllä oikea helmi <3 Sekä kaunis että käytännöllinen ja sillä on vielä ihana tarinakin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥