Paris is always a good idea ♥

28.11.2015


Audrey Hepburn on tokaissut "Paris is always a good idea", vahvistan asian!
Lomailimme Pariisissa ke 18.11.-ti 24.11. eli vain jokusta päivää hirvittävien terrori-iskujen jälkeen. Kuten aiemmassa postauksessa mainitsin niin lähdimme matkalle melko ristiriitaisin tuntein. Kaikki sujui kuitenkin paremmin kuin hyvin vaikka kaupunki ei varmasti juuri nyt ollutkaan aivan parhaimmillaan.

Tämä oli ensimmäinen käyntini Pariisissa joten minulla ei ole mitään vertailukohtaa siihen, millainen kaupunki "normaalisti" on. Uskon kuitenkin että iskun vuoksi ihmisiä ja varsinkin turisteja oli paljon vähemmän liikkeellä eikä nähtävyyksiin todellakaan tarvinnut pitkään jonotella. Vaikutuksensa oli varmasti myöskin hyvin kehnolla säällä, puolet viikosta satoi todella rankasti ja loppupäivät olivat todella kylmiä ja tuulisia, jopa suomalaisittainkin tarkasteltuna. Terrori-iskut näkyivät turisteille katukuvassa oikeastaan vain sotilaiden runsaana määränä ja siinä, että lähes jokaiseen liikkeeseen tai nähtävyyteen mennessä joutui avaamaan sekä laukkunsa että takkinsa. Me emme silti kokeneet näitä seikkoja mitenkään pelottavina vaan enemmänkin turvallisuutta lisäävänä tekijänä.

Pariisi on totaalisen hurmaava kaupunki pakahduttavan pullollaan kaikkea kaunista. Tällaiselle esteetikolle viikko tarjosikin niin paljon herkkuja että sulattelen kaikkea näkemääni ja kokemaani vielä todella kauan. Ja takaisin on päästävä, pian!

Tässä postauksessa kuvia kaupungilta ja nähtävyyksistä. Rankkasade hieman verotti monenkin kohteen kuvaamista mutta kuvia tuli silti napsittua järkyttävä määrä. Ja jep, Eiffel-torni vilkkuu todella monessa kuvassa! Lisää postauksia myöhemmin tulossa mm riemukaaresta, Eiffel-tornista ja aivan mielettömistä hotelleista joissa yövyimme.

Leppoisaa lauantaita
Johanna

--------
"Paris is always a good idea" has Audrey Hepburn said, I totally agree!
We spent a week in Paris after the horrible attacks and although the timing wasn´t optimal we totally fell in love with this stunningly beautiful city <3 


Pariisi on juuri niin kliseisen kaunis kuin arvelinkin


Haksahdimme ylihinnoiteltuun Concorde-aukion maailmanpyörään Champs-Elyseen päässä, onneksi maisemat sieltä olivat kuitenkin kuluttamiemme eurojen arvoisia


Näkymää maailmanpyörästä.
Kuvaamista rajoitti melkoisesti pleksilasi jonka läpi nämäkin kuvat on otettu.


Näkymää maailmanpyörästä.


 Matkaretkueemme naisosasto Seinen sillalla hyytävässä viimassa.
Ja juu, Pariisi on melkoisen loistava shoppailukaupunki... :D


Concorde-aukio Seinen toiselta puolelta nähtynä, myös Luxorin obeliski vilahtaa kuvassa


Tyypillistä Pariisilaista katunäkymää


Tuillersin puisto


Tuillersin puisto


Sisäänkäynti Louvren pihaan


Louvre.
Museo on niin valtava että päätimme keskittyä Mona Lisaan ja egyptiläisiin aarteisiin


Louvre


Louvre ja melkoisen tunnettu maalaus


Louvre ja hauskan salaperäiset ilmeet :D


Louvren ihana kahvila jossa saimme nauttia upeiden maisemien lisäksi myös loistopalvelusta


Louvre


Louvre


Louvre


Louvre ja pihan lasipyramidi


Notre Dame joka oli harmiksemme suljettu vaikka aukioloajat toisin väittivät


Eiffel-tornin juurella lähes täysikuun loisteessa

18 kommenttia :

 1. Ihania kuvia - ja Pariisi-ikävä senkun kasvoi. Ehkä keväällä - siellä jo helmikuussa narsissit työntävät päätään maasta.
  Hyvää 1. adventtiviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle <3 Pariisi vei kyllä minunkin sydämeni ja takaisin on päästävä, juurikin hieman lämpimämpään aikaan :)

   Poista
 2. Wautsi, mitä kuvia! Onneksi päätitte lähteä matkaan! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Sally, kiitos <3 Ja kyllä, ei missään vaihessa sitten reissunkaan aikana harmittanut että lähdettiin kuitenkin kaiken sen pähkäilyn jälkeen! :)

   Poista
 3. Tosi hienoja kuvia! :) Pitäisi joskus kyllä päästä takaisin Pariisiin, omalla ensimmäisellä ja tähän mennessä ainoalla kerralla näin aivan liian vähän, kun vietin aikani muualla kuin "keskustassa" ja siellä, missä nähtävyyksiä olisi ollut. Onneksi sen Eiffel-tornin kuitenkin pääsin näkemään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että tykkäsit kuvista <3 Pariisiin on kyllä ehdottomasti päästävä uudelleen, me kiertelimme juurikin vain noita keskustan paikkoja ja monenmonituista ihanuutta jäi vielä tsekkaamatta! Ja Eiffel on melkoisen ihana :)

   Poista
 4. Pari kertaa on tullut tuolla käytyä ja mieluusti menen uudelleen.
  Ihania kuvia sinulla museon sisältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Museoissa kuvaaminen on aina hippasen hankalaa ja onkin kiva kuulla että tykkäsit niistä kuvista! Pariisi ansaitsee minunkin mielestäni useamman käynnin, uskon että kaupungilla on aina tarjottavanaan jotakin uutta ja ihanaa :)

   Poista
 5. Vautsi mikä postaus! Tässä alkaa ihan matkakuumemittarissa elohopea kohoamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krista, kiitos, onpas ihanaa kuulla että postaus aiheutti matkakuumeen nousua <3

   Poista
 6. Aivan upeita kuvia!! <3
  Ensimmäistä kertaa blogissasi. Wau :)

  VastaaPoista
 7. Jotenkin niin ihana nähdä tämä Pariisin kaunis puoli kuviesi kautta kaiken sen surullisen tapahtuman jälkeen. Tällaisena Pariisin haluan nähdä. Upeita kuvia kerrassaan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihania sanoja ja jotenkin myös niin lohdullisia <3 En ole tosiaan ennen iskuja Pariisissa käynyt mutta kaupunki lumosi minut silti kauneudellaan täysin :)

   Poista
 8. Kauniita kuvia! Itse en ole koskaan Pariisissa käynyt, mutta olen ihan varma, että tykkäisin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ruut <3 En voi kyllä muuta kuin suositella tuota upeaa kaupunkia vaikka mekään emme todellakaan parhaaseen mahdolliseen aikaan siellä lomailleet. Pakko päästä takaisin vielä hieman lämpimämpään aikaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥