Säpin majakkasaari Luvialla, osa 1

8.7.2012


Oi kuinka ihanaa palautetta olenkaan saanut tuosta viime postauksessakin mainitusta Divaanin lehtijutusta, kiitoksia niistä ♥ Posket ylläolevan seinän värisinä muustakin kuin auringosta ja kuumuudesta olen saanut ihania kommentteja lukea!

Blogipostausten väliin tuli nyt harmittavan pitkä väli. Syynä oli juuri tuo Divaanissa näkynyt mökkimme!Vietimme pitkää viikonloppua merellä ja saavuimme maihin jälleen sunnuntaina illalla. Säätkin suosivat kohtuullisesti ja saimme nauttia vihdoinkin myös helteistä, jo oli aikakin!

Teimme sunnuntaina ihanan retken ystäviemme kanssa Säpin majakkasaareen Luvian edustalla. Saari on mitä mainioin retkikohde ja siellä riittää hurjasti katseltavaa. Saaren luonto, eläimet sekä vanhat rakennukset, erityisesti tietenkin majakka ovat upeita! Otimme pienen riskin säiden suhteen koska säätiedotuksissa luvattiin lähes kaikkea mahdollista keliä maan ja taivaan väliltä. Retkemme sisälsikin sitten melkoisen kavalkadin sääilmiöitä; aurinkoa, pivistä, sumua, utua, tihkusadetta, rankkasadetta, ukkosta! Mökille saapui päivän päätteeksi väsyneitä, litimärkiä mutta hyvin onnellisia retkeläisiä :)

Koska kuvia retkestämme kertyi niin paljon niin saatte nauttia Säpin-retkestämme myös jossakin tulevassa postauksessani.

Saari on hyvin mielenkiintoinen ja täynnä kiehtovia tarinoita ja historiaa. Lisää tietoa löytyykin esimerkiksi Säppi 2000 ry:n nettisivuilta:  http://www.sapinmajakka.com/ 


Merellisin terveisin :)
Johanna


Uudet lukijat, tervetuloa ♥


Uljas ja samalla jotenkin hyvin sympaattinen vuonna 1873 rakennettu majakka.

Majakan kaunista vanhaa pihapiiriä.

Hurmaava saunarakennus niittykukkien ympäröimänä.


Luonnonkukat <3

Pihapiirin varastorakennus.


Näille kallioille pystytimme piknikimme. Maisemat olivat kyllä vertaansa vailla!

Aurinko oli lämmittänyt sileät kalliot juuri paljaalle jalalle sopivaan lämpötilaan :)

Pilvet alkoivat loppuretkeämme kohden uhkavasti tummentua...


Hurmaavia luonnonkukkia kallionkolossa.


4 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Uskoisin että villiyrttejäkin löytyy pilvin pimein, saari kuuluu lehtojensuojeluohjelmaankin! Teidän täytyy tulla joskus meidän kanssamme sinne yrttejä bongailemaan :)

   Poista
 2. Säppi on niin kaunis saari ja vaikka siellä kävisi kuinka monta kertaa, niin aina löytää jotakin uutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, aivan upea paikka :) On sellainen saari tosiaan että yllättää joka kerta positiivisesti!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥