Villaa ylle

9.10.2012


Mökkeily on ihanaa minä vuodenaikana tahansa, myös syksyllä. Koska mökkeilemme sähköttömällä saarella lähes vuoden ympäri on kaikki kikat lämpimänä pysymiseen otettu käyttöön. Tykkäämme istuskella iltaa ulkona mieheni kanssa joko mökin terassilla tai laiturilla. Syksyisin sekä tähtitaivas että täysikuu on parhaimmillaan ja voinkin tuijotella niitä tuntikausia.

Siinä ulkona tuulessa ja välillä tuiskeessakin istuskellessa tuppaa vain välillä tulla melko kylmä. Toppahousujen ja -takkien sekä pipon ja kaulaliinan lisäksi vuoraankin itseni usein näillä kuvissa näkyvillä ihanilla vanhoilla villafilteillä. Filtit ovat aivan huippulämpimiä eikä niistä mene tuulikaan läpi. Lämmittäjiä löytyy meiltä kolme kappaletta, ne ovat johkaantuneet meille sekä oman mummuni luota että miehen sukulaisten kautta. En tiedä kuinka vanhoja filtit ovat mutta niiden kestävyys ja laatu on aivan omaa luokkaansa. Lisäksi niiden ulkoasu on hyvin ajaton raitoineen ja ruutuineen. Kovasti toivon että pääsisinkin ensi viikonloppuna taas filttiin kääriytymään ja tähdenlentoja bongailemaan.


Tervetuloa uudet lukijat ja oikein mukavaa tiistaita kaikille :)

JohannaKauniita kuvioita ja värisävyjä.

Filtit siellä missä niitä eniten tarvitaan, eli laiturilla.

Yksityiskohta ompeleesta.

Filttejä säilytetään isosssa rottinkikorissa.


Rottinkikori on kahden euron ostos ystävän pihakirppikseltä.

Voi kuinka kaunista rottinki on läheltäkin katsottuna.


Tuolla korissa ne filtit lymyilevät.


6 kommenttia :

 1. Ihanat filtit! Voin vain kuvitella, kuinka lämpimät ne ovat.
  Mekin mökkeillään sähköttömässä saaressa, mutta järvimaisemissa. Onko teillä nestekaasujääkaappi ja -liesi, vai miten hoidatte ruokahuollon?

  Tulipas ikävä mökille, lukemaan kirjaa kynttilänvalossa.Ensi kesänä, huokaus :)

  Kivaa iltaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ihanat on, kestääkin sukupolvesta toiseen! Ja wau, tekin siis mökkeilette "alkukantaisesti" :) Sähköttömyydessä on kyllä tosiaan oma viehättävyytensä.

   Meidän ruokahuolto hoituu juurikin noilla mainitsemillasi kaasuvempeleillä, lisäksi kaasugrilli on kovassa käytössä.

   Mulla on kanssa aina kroonisesti ikävä mökille! Meidän mökkikausi yöpymiseen jatkuu vielä ainakin reilun kuukauden verran. Silti jo nyt ahistaa ajatus siitä että jokusen kuukauden paussi siihen ihanuuteen on väkisinkin tulossa...

   Poista
 2. Voi odotan jo ensi kevättä, että päästään aloittamaan mökkiremontti. Ensi syksynä minäkin olen sitten Myrskyluodon Johanna :) ja varmasti tulevat filtit tarpeeseen myös siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vain kuvitella kuinka kovat poltteet sinulla on! Toisaalta ihanaa että nyt teillä on koko talvi aikaa suunnitella remppaa. Kivaa sitten Myrskyluodon Johannoida yhdessä ;)

   Poista
 3. Voi miten lämpö suorastaan huokuu noista filteistä! Taidan kääriytyä omaani ja juoda kupin lämmintä teetä:)

  - alexandra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin Alexandra, varsinkin näin syksyn kosteilla ilmoilla tarvitaan kunnon paksua villafilttiä eikä mitään fleecerimpulaa! Vielä kun nauttii teetä filttiin kääriytyneenä on sekä ulkoinen että sisäinen lämmitys kohdillaan :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥