Huikean kaunis Dubrovnik

7.10.2017Iki-ihana Kroatian reissu on nyt takana. Olin siis toimittajaystäväni Tanja Hakalan kanssa tekemässä häämatka-artikkelia Häät-lehdelle. Juttu ilmestyy alkuvuonna lehdessä. Reilu viikko vierähti ihan liian nopeasti ja nyt kärvistelen täällä kotimaassa näiden sadekelien ja koleuden kanssa :D

Kroatia on todella kaunis maa, rakastan merta ja vuoria ja Kroatiassa on tarjolla kumpaakin yllin kyllin. Vanhojen kaupunkien arkkitehtuuri oli myös kovasti italialaistyyppistä joka tällaista suurta Italia-fania ilahdutti kovasti. Lisäksi ilmat hellivät meitä reissullamme, lämpötila huiteli 25 asteen paikkeilla joka oli Suomen kurjan kesän jälkeen kuin balsamia haavoille. Miinuksiakin valitettavasti löytyi, saimme aivan törkeää palvelua kolmesti sekä hintataso oli lähes Suomen luokkaa.

Matkamme alkoi Dubrovnikista jossa vietimme kolme yötä, sen jälkeen yövyimme viisi yötä Splitissä. Tässä postauksessa nyt pikaisesti hieman fiiliksiä Dubrovnikista. Osasin jo etukäteen odottaa että kaupunki on kaunis mutta se yllätti minut kuitenkin positiivisesti. Vanha kaupunki ja varsinkin kävely vanhaa kaupunkia kiertävällä muurilla olivat aivan huikeita kokemuksia. Game of Thrones-sarjan kuvauspaikat tulivat myös tutuiksi. Turisteja oli vielä syyskuun lopussa melkoisesti ja kaupungin pääkatu oli pullollaan varsinkin päivisin. Postauksen kolme viimeistä kuvaa ovat ajomatkaltamme Dubrovnikista Splitiin ja aurinkovarjokuva on Makarska nimisestä kaupungista. Kerrottavaa olisi vaikka ja kuinka mutta parhaat palat ovat luettavissa sitten Häät-lehden seuraavassa numerossa.

Lauantaiterkuin
Johanna


--------
Our trip to Croatia is now a beautiful memory.
Croatia is stunning, I love both the sea and the mountains and this country has a great mix of both!
Here pictures from Dubrovnik. The whole article of our trip can be read in the finnish Häät wedding magazine in the beginning of next year.4 kommenttia :

 1. Näyttää tosiaan niin kauniilta ja idylliseltä paikalta! Kroatiassa on tullut käytyä useampaankin kertaan mutta ei just Dobrovnikissa. Pitää korjata tilanne pikimmiten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupunki tosiaan oli ihan superkaunis! Suosittelen ehdottomasti visiittiä, vanha kaupunki yksi upeimmista paikoista joissa olen käynyt :)

   Poista
 2. Aivan upeat kuvat! Nyt voisinkin alkaa haaveilla matkasta tuonne...juuri toteutui edellinen haaveeni Edinburgiin. Nuorena kävin entisessä Jugoslaviassa, Kroatian puolella ja rakastuin siihen. ja sattumoisin näin viime yönä unta että olin noissa maisemissa, hassua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mahtava yhteensattuma että olet Dubrovnikissa unissasi jo seikkaillut! Kaupunki oli tosiaan yksi kauneimmista jossa koskaan olen päässyt käymään :) Lisäbonuksena rakastamani Italian vaikutteet arkkitehtuurissa!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥