Muutosta ja puutarhaunelmia / Marjaana

18.6.2012
Lupailimme että palaan tänne Johannan Hullaannu ja hurmaannu -blogiin vierailemaan aina silloin tällöin ja nyt kun kesälomaa on ollut parisen viikkoa niin tuntui hyvältä kirjoittaa muutama rivi. Kevät on mennyt monella tavalla uuden opettelussa ja muutoksen ihmettelemisessä. Täytin maaliskuussa 40 vuotta ja aloitin minulle uuden, vähähiilihydraattisen, ruokavalion noudattamisen... Kilot tippuvat hiljakseen ja olo on hyvä, tasapainoinen ja energinen. Ensimmäistä kertaa elämässäni painonhallinta ei tunnu tippaakaan ahdistavalta, hankalalta tai mahdottomalta.

Samalla kun hämmästelen kehossani ja päässäni tapahtunutta muutosta, ihastelen myös ympärilläni tapahtuvaa kasvamisen ja kasvun ihmettä. Rakennamme pikkuhiljaa pihasta puutarhaa. Toukokuisen myllerryksen jälkeen osa puutarhasta sai uuden rnurmikon, jonka kasvamista odotan kuumeisesti. Ystäväni vinkkauksesta osa yrteistä, sipulit ja salaatit päätyivät veljeni hommaamiin, lavakauluksista tehtyihin, kasvulaatikoihin. Samaiselta veljeltä sain myös ylimääräiset saunan rappuset, jotka päätyivät käsittelyni jälkeen yrttiruukkujen alustaksi.

Olen saanut valtavat määrät perennoja ja pensaita ystäviltäni, joiden selviytymistä ja kasvua seurailen silmä tarkkana. Lisäksi suuntasin jo toukokuun puolivälissä Karimaan mahtavaan puutarhaan Kokemäelle. Tämä paikka on jokaisen viherpeukalon taivas!

En olisi uskonut, että puutarhanhoito voisi viedä tämmöisen levottoman sielun mielenkiinnon niin täysin. Nautin kotoilusta ja kasvien hoitamisesta aivan käsittämättömän paljon... Niin... Miten se menikään? Tärkeintä on puutarhanhoito ja sekään ei ole niin kovin tärkeää...?!?

La dolce vita!

Marjaana4 kommenttia :

 1. Ihana ruukkupuutarha! Tulee ihan mieleen kaikki aurinkoiset lomamatkat Kreikkaan <3

  VastaaPoista
 2. Tää puutarhatouhu vie kyllä mennessään... Varo vaan, Johanna! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varoa varmaankin tarvitsee, varsinkin tuo meidän äidin siirtolapuutarha saattaa vaikuttaa asiaan! Ehkä aikapula silti pelastaa minut tältä uudelta aluevaltaukselta ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥