Loma Roomassa, Päivä I

13.12.2014


Tänä vuonna taitaa käydä  niin että joulu yllättää minut! Aattoon ei ole aikaa kuin reilu viikko ja jouluvalmisteluni ovat ns. vaiheessa, pahasti. Lahjoista ja monesta muustakaan jouluun liittyvästä asiasta ei ole vielä tietoakaan, kaksi paperista joulutähteä olen sentään saanut paikalleen (tai mieheni nekin toiveestani asensi) ruokailuhuonettamme koristamaan. Olenkohan ainoa kenen jouluvalmistelut ovat näin surkealla mallilla... 

En toki oli täällä vain peukaloitani pyöritellyt. Pääasiallinen kiireeni syy on kuitenkin ihan mukava, keväällä ilmestyvän Laiturilla -Kesäkoteja rannikolla ja saaristossa-kirjan viimeistelytyöt. Kirjasta hekuttelinkin aiemmassa postuksessani, klik. Voin kertoa teille ettei tuollaista kirjaa ihan hetkessä tehdä :D Tämä joulunalusaika meneekin minulla siis melkoisen kesäisissä fiiliksissä.

Mutta sitten itse postauksen asiaan, eli ihanaan Roomaan reissuumme jokunen viikko sitten. Vietimme kaupungissa neljä kokonaista päivää ja ajattelinkin jaksottaa postaukset neljään osaan jossa jokaisessa kertoilen päiviemme kulusta. 

Rooma on varmasti yksi maailman upeimpia kaupunkeja. Olemme mieheni kanssa olleet Roomassa kerran aikaisemmin yli kymmenen vuotta sitten ja rakastuimme kaupunkiin molemmat ikihyviksi. Ennen tätä reissuamme pelkäsinkin hieman että mitä jos kaupunki ei olekaan enää niin sykähdyttävä kuin ennen, onneksi olin väärässä. Rooma on aivan täydellinen! Toinen pieni pelkoni oli, että ehdimmekö nähdä ja kokea kaupungissa tarpeeksi neljässä päivässä, onneksi olin tässäkin epäilyksessäni väärässä. Tottakai kaupungissa olisi viettänyt mieluusti enemmänkin aikaa mutta neljässä päivässä ehtii kuitenkin mukavasti kiertää tärkeimmät nähtävyydet ja nauttiakin kaikesta näkemästään ja kokemastaan. Liikuimme pääasiassa kävellen koska Rooman keskusta on yllättävän kompakti ja jokainen kortteli on elämys, kuin kulkisi suuressa ulkoilmamuseossa. Iltaisin säästimme jalkojamme ja otimme taksin hotellille.

Tässä otoksia ensimmäisestä päivästämme. Päivä kaksi pitääkin sitten sisällään mm Colosseumin ja Forum Romanumin.

Leppoisaa lauantaita
Johanna

--------
Pictures from our trip to Rome some weeks ago, such a wonderful city <3

Nämä postauksen ensimmäiset kuvat on otettu The Mecenate Palace-hotellistamme, klik
Hotelli sijaitsi aivan Santa Maria Maggiore, klik, kirkon vieressä.
Hotelli oli sijainniltaan mainio ja muutenkin pidimme hotellista paljon. Huoneet olivat sisustettu melkoiseen kermakku-tyyliin ja siisteydessäkin oli hieman toivomisen varaa. Huoneemme oli kuitenkin aivan superhiljainen, vuoteet loistavat ja tilaakin oli mukavasti kolmelle hengelle.

Hotellissa oli komea kattoterassi jossa myös aamupala nautittiin upeissa maisemissa. Terassilta oli näkymät yli koko kaupungin. 

Kyllä aamusumppi näissä maisemissa maistuu hippasen spesiaalimmalta

Ensimmäisen aamuna tepastelimme  Viktor Emanuel II n monumentille jota myös kermakakuksi kutsutaan, klik

Minä olen hieman hulluna kaikkiin patsaisiin koska niitä kotosuomessa niin harvoin näkee, 
tässä siis jokunen kunnon "patsastelukuva", heh






Tässä kuvassa vuorostaan patsastelee lokki joka oli selkeästi ammattilainen poseerauksessa

Iloksemme ja yllätykseksemme Vittorio Emanuellen takaosassa oli hissi jolla pääsi rakennuksen katolle. Hissi taisi maksoi viitisen euroa / nenu mutta näkymät olivat todellakin sen arvoiset!
Tässä kuvassa näkymää Forum Romanumin, Palatinus kukkulan sekä Colosseumin suuntaan

Kun käänsi päänsä toiseen suuntaan niin nähtävillä oli koko kaupugin keskusta, wow!

Aivan Viktor Emanuelin vieressä sijaitsi myös kaunis kirkko jossa piipahdimme

Tytär halusi sytyttää kynttilän 

Viktor Emanuelilta hortoilimme pikkuhiljaa keskustaan ja kävimme kurkkaamassa myös
Pantheonin, klik Tämähän on jokaisen Rooman kävijän must, kerrassaan vaikuttava paikka! 


Kauneinta temppelissä on tietenkin halkaisijaltaan yli 40 metrinen kupoli joka näin valokuvassa näyttää harmillisen vaatimattomalta

13 kommenttia :

  1. Nämä postauksethan tulee kuin tilauksesta, meillä on Rooman matka edessä ensi kesän lopussa. Ihana fiilistellä etukäteen! :) kovasti toivon, että Fontana di Trevi olisi silloin jo kunnossa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että pääset tuonne kaunistakin kauniimpaan kaupunkiin <3 Ja kiva että pääset jo ennakkoon fiilistelemään täällä blogin puolella matkaa :) Toivotaan että Trevi on silloin kunnossa, nyt se oli vielä melkoisen surullinen näky kaikkien rakennustelineiden alla!

      Poista
    2. Upeita kuvia kotikaupungistani!
      Valitettavasti Fontana di Trevin restauroinnin on arvioitu kestävän 20 kuukautta, joten se ehkä ei ole vielä kunnossa ensi kesänä. Mutta onneksi Roomassa riittää paljon muutakin nähtävää. Ja lupaan laittaa blogiini tietoa Trevin rempan etenemisestä (täytyy käydä paikan päällä seuraamassa, koska remontista tiedotetaan varsin niukasti).

      Poista
    3. Kiitokset sinulle Heli, ihanaa että tykkäsit kuvista <3 Onneksi Rooma tosiaan on pullollaan muutakin nähtävää kuin Trevi, aivan mielettömän upeassa kaupungissa saat asustella :) Ja hyvä jos pidät meidät ajantasalla Trevin aikatauluista!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Sari ihan mielettömän ihanista sanoistasi <3 Rooma on kyllä aivan mahtava kaupunki!!!

      Poista
  3. Minäkin olin Roomassa! :) Todella kaunis kaupunki. :) Minun postauksen voi lukea täältä klik Mieleen jäi Vatikaani ja se Kuolleiden kaupunki Pietarin kirkon alla, kaunis kaupunkikuva.. Sekä tietenkin Pompei. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi Rooma <3 Kävinkin kurkkamassa kivaa postaustasi, minulla on hieman ahtaanpaikankammoa eli se Kuolleiden kaupunki jäi meiltä väliin. Pompeijikin olisi upeaa nähdä mutta aikataulumme eivät tällä kertaa antaneet periksi, mutta toivottavasti seuraavalla kerralla sitten :)

      Poista
  4. Wau, upeita kuvia. Mun ehdoton lemppari kuitenkin tuo kahvikuppi kuva. MIELETÖN fiilis, tykästyin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kaunis sinulle <3 Rooma on niin upean kuvauksellinen paikka! Ja tosiaan aamukahvit noissa maisemissa olivat sitä ns parhautta :)

      Poista
  5. Rooma on ihana ja aivan upeasti olet sitä kuvannut! <3 Toivottavasti jouluhommatkin on saatu purkkiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja sinulle kauniista sanoistasi <3 Ja huh, kyllä vain, kaiken kohelluksen jälkeen alkaa vihdoinkin helpottaa :D

      Poista
  6. Ihania kuvia, taas :)
    Minäkin haluaisin viedä tyttäremme Roomaan, tosin on käynyt siellä häämatkallamme masuasukkina.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♥