Hortensia ja heippa

27.2.2015


Nyt olen jopa ripauksen järkyttynyt, viime postauksesta on kulunut melkoisesti aikaa!
Pieni selittelyn paikka siis; edellisviikko meni enemmän ja vähemmän hiihtolomaillessa ja nyt olen viikon verran ollut kanttuvei flunssan kourissa. Viime flunssastani on onneksi jo aikaa puolisentoista vuotta, mikä varsinkin minun stressitasoillani on suorastaan sensaatio. Vannonkin kunnon D-vitamiiniövereiden nimeen. Syön vitamiinia joka päivä n 60-100 mikrogrammaa, ihan keskikesällä hieman vähemmän. Tiedän että sopivasta annostuksesta on kovasti polemiikkia mutta minulle tämä annostus on ainakin ollut mainio.

Kevättäkin alkaa olla jo melkoisesti ilmassa, niin olen kuullut ja ikkunasta nähnyt (vaikken itse olekaan viikkoon ulkona kuin postinhakureissulla käynyt, heh) Kovasti kutkuttaa kaikkea keväistä, ihanaa, vihreää ja tuoretta kotiinkin laittaa. Toistaiseksi elävien kasvien osuus kodissamme on todella heikko. Onnistuin jotenkin ihmeen kaupalla tappamaan kaikki pelargoniatkin jotka yleensä ovat talvehtineet melko hyvin. Ulkokukiksi hankkimani hortensia kera muratin ovat onneksi suureksi hämmästyksekseni jopa lähteneet hurjaan kasvuun.

Mitään varsinaista viherpeukalon vikaa minussa siis ei ole mutta hortensiat tuntuvat olevan tarpeeksi sitkeitä kestämään jopa minun peukalottomuuttani. Näissä kuvissakin näkyvät kukat ovat hortensioita omalta pihaltamme jotka olen kuivannut. Sen osaan, oksa maljakkoon ilman vettä ja sitten odotellaan! Nämä hortensiat ovat pienissä valkoisissa maljakoissa ruokailuhuoneemme ikkunanlaudoilla. Ilokseni olenkin huomannut että kuivakukat ovat taas melkoisen trendikkäitä ja niitä näkyy paljon mm huippustylisti Hans Blomquistin In Detail-kirjassa jota hehkuttelinkin jo aiemmin, klik

Keväisen ihanaa viikonloppua 
Johanna

--------
Hydrangea is one of my favourite flower, here dried ones from last summer at our dining room




22 kommenttia :

  1. Kaunis hortensia ja ihanat kuvat! Multakin onnistuu hyvin tuo kuivatushommeli ; ) mutta muuten ei tuppaa viherkasvit oikein menestymään. Sitä flunssaa potiessa on omakin viikko mennyt ja ihan sama juttu, pariin vuoteen en minäkään ole kipeänä ollut. D-vitamiini on pop meilläkin, vuoden ympäri syön. Ihan noin isoa määrää en ole uskaltanut ottaa, mutta tärkeintä tosiaan, että löytyy se itselle sopiva annostus : )

    Ihanaa viikonloppua ja pikaista paranemista <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos kaunis sinulle Päivi <3 Kuivatushomma on oikein minun bravuurini, kiitos vertaistuestasi, en ole näemmä ainoa :D Ei tosiaan saisi varmaankaan valittaa kun näin harvoin on kipeä mutta ei tämä niin hääviä ole! Onneksi D-vitamiini muuten kai panssaroi pöpöt hyvin ulkopuolelle.

      Toivottavasti olet jo terve ja mukavaa alkanutta viikkoa :)

      Poista
  2. Pikaista paranemista ja mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna, kaipa tämä tautu tästä vähitellen talttuu! Oikein ihanaa alkanutta viikkoa sinulle <3

      Poista
  3. Ihania kuvia! Mäkin osaan kuivattaa, erityisesti viherkasveja ;)

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos ihana Johanna <3 Vihdoinkin alkaa tuntua siltä että elämä voittaa :D

      Poista
  5. Aina ei voi jaksaa ja ehtiä. Sitten välillä taas enemmän. Mutta sun kuvien takia tänne on aina niin kiva tulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Kati, ihanan lohdullinen viesti, noinhan se juuri menee <3 Ja ihan valtavan suuret kiitokset, ihanaa kuulla ttä pidät kuvistani :)

      Poista
  6. Jännä miten kuivattu hortensia säilyttää kauniin värinsä noin pitkän aikaa.
    Upeita kuvia, niin herkkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija, kiva että tykkäsit kuvista <3 Hortensia on kyllä melkoisen kestävä kukka, värinsäkin puolesta :)

      Poista
  7. Kauniita kuvia <3 Ja kaunis on blosi muutenkin, pitää tulla uudelleenkin seurailemaan! Jos kiinnostaa niin käy kurkkaamassa omaa blogiani osoitteessa www.amandanunelmia.blogspot.fi
    Kommentit ilahduttavat ja lukijaksikin saa alkaa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Amanda kauniista sanoistasi <3 Käynkin kurkkaamassa miltä blogissasi näyttää :)

      Poista
  8. Hyvä Johanna! Minä kärsin vuoskymmeniä sinuiitista, vaikka söin vitamiineja amerikkalaisilla suosituksilla. Mutta suositukseni olivat D:n kohdalla ajastaan jäljessä. Siiten aloin nauttia kaiken päälle 50 mikrogrammaa D:tä ja mukaan lähtivät niin äiti, aikuinen tytär kuin myös Lumimies. Tästä joukosta vain yksi on ollut kerran flunssassa ja senkin epäilen johtuvan siitä, että Meri on otaksunut vitamiinin auttavan, jos purkki on kaapissa;) Siis jo vuosia ilman sinuiittia ja antibioottikuureja. Kävin muuten vuosi sitten tsekkauttamssa sisätautiläkärillä kaikki arvoni yms. ja kävimme tämän D-vitamiininkin läpi ja D:tä voi tosiaankin ottaa aina 100 mikrogrammaan asti turvallisesti. Taidan sen saadakin, sillä D:tä on myös monivitamiinissa sekä kalkissa, jota käytän ja sen päälle syömme merikalaa pari kertaa viikossa.

    Ihanat, ihanat kuvat <3 Mikään ei ole niin sisustuksellinen kukka kuin on hortensia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Leena aivan ihanasta viesistäsi <3 <3 <3 Hortensia on todella kaunis kukka, yksi minunkin lemppareistani!

      D-vitamiinissa on voimaa! Minunkin on pitänyt käydä mittauttamassa se ja jokunen muu arvoni, täytyypä ottaa asia käsittelyyn. Uskon että vitamiinien ja lisäravinteiden avulla varmastikin monen olo kohenisi merkittävästi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♥