Uusi vuosi vihertää

2.1.2013Nyt vihertää! Pantone on julkaissut vuoden 2013 värin joka on Emerald, säihkyvä smaragdinvihreä.
Hmm, taidan tietyin varauksin tykätä tästä väristä, mitäs mieltä itse olet? Toivon että vuoden väri esiintyy myös hieman himmeämmässäkin sävyssä ja varsinkin turkoosina. Väriä kuvaillaan mm. sanoilla eläväinen, runsas, positiivinen, säteilevä, ja sen uskotaan parantavan hyvinvointia, tasapainoa ja harmoniaa, ei hullumpaa!

Lisää väristä voit lukea Pantonen sivuilta josta myös nämä kuvat, klik


Energistä alkanutta uutta vuotta
Johanna


Vihreä toimii kivasti aksenttina sisustuksessa.
Tässä kuvassa vihertää minun makuuni jo hieman liikaa


Melkoisen rohkeita väriyhdistelmiä vaikka perinteisiä ovatkin


Tässä kuvassa on jo sitä raikkautta mitä vihreä parhaimmillaan edustaa


Olenko ainoa kenestä tuo kuvassa vasemmalla näkyvä sini-kelta-vihreä kombinaatio on niiiin 80-lukua?
Tulee mieleeni aivan ne collegepaidat joissa oli "väripalkkeja", huh!


Näissä kuvissa on kovasti yhdistelty vihreää ja sinistä, oma silmä vaatii kyllä totuttelua tähänkin


Tässä on jo minullekin kelpaavaa väriharmoniaa :)


Itse en osaa oikein vihreää vaatetuksessa käyttää mutta kernaasti ottaisin tuon (aidon) smaragdisormuksen ;D


Melkoisesti upeita adjektiiveja liitetty tähän sävyyn!
Olisi mukavaa jos itseäänkin kuvailtaisiin näillä sanoilla :D

16 kommenttia :

 1. Vihreä ei ihan ole lempivärini, mutta juu eikö vihreä ole uudistumisen tai kasvun väri. Ehkä ihan pieni ripaus vihreää keväällä, tyynynpäällisen tai kynttilän muodossa, ei enempää minulle. Ihailen niitä jotka uskaltavat leikkiä väreillä.

  VastaaPoista
 2. Samoin Miimma, vihreä ei lukeudu lempiväreihini mutta turkoosiin olen omaksi yllätykseksenikin ihastunut! Komppaan sinua tuossa toisessakin asiassa, minäkään en nimittäin ole mikään väri-iloittelija (kuin pakon edestä ;))
  Kumma että vihreä on sisutuksessa jotenkin niin vaikea, luonnossa väri on niin upea, vai johtuukohan ristiriita juuri siitä, mene ja tiedä :)

  VastaaPoista
 3. Vihreä on oikeasti todella VAIKEA väri. Se on kaunis, mutta tuollaisena smaragdin sävyisenä se on vaikea. Harva osaa käyttää sitä niin, ettei näytä mettälle lähtevältä metsämieheltä tai koti maastoutuneelta. Tai ainakin harvalla olen nähnyt sen toimivan. Jos nyt ei lasketa ameriikan tähtiä, jotka osaavat kantaa mitä tahansa väriä tilanteesta riippuen :) Mutta, pieninä ripauksina väri on helppo yhdistää lähes mihin vaan. Turkoosi taas on puolestaan ihan eri sävyä, se on helppo väri. Ah tätä sävyerojen ihanuutta ja mietintää. Tätä smaragdia on pakko yhdistää juuri siniseen ettei tule liian jouluista tai maastokuviota mieleen. Silloin siitä saa sen kaiken parhaiten irti. :) nim. pantonen suurkuluttaja, pitäisi tilata niitä väriläpsyjä sieltä, tai sitten mennä suoraan maalikauppaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Domi, kiitos ihanan syväluotaavasta ja filosofisesta kommentistasi <3

   Se taitaa olla kyllä niin, jos vähän oikaistaan, että tuo turkoosi on tänne meitin kotimaahamme se oikein ja helpoin vihreän sävy. Eipä kyllä minultakaan taida löytyä yhtään sisutusesinettä joka olisi muuta vihreän sävyä kuin turkoosia!

   Minulla oli muuten kerran syvänvihreä kaunis toppi. Kertaakaan en sitä loppujen lopuksi käyttänyt, enkä myöskään Jennifer Lopezilta näyttänyt ;D

   Poista
 4. Voi voi, vihreä on ihana väri, mutta kun.... tuo on nyt jotenkin ihan väärä vihreä mulle :D
  Tuo ajatuksesi siitä, miksi vihreä on niin kaunis, raikas ja upea luonnossa ja sisustuksessa hankalampi, mietin ihan tuota ihan samaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija, samoilla linjoilla tunnutaan kaikki olevan, hauskaa! Eli vaikean värin kanssa olemme tekemisissä, mikäli viimeisiä trendejä mielii seurata (onneksi ei ole pakko!)

   Onkohan Suomessa vihreää niin paljon metsissä että kaikki suomalaiset ovat saaneet jonkunsortin yliannostuksen väriä jo ulkoillessaan ;D

   Poista
 5. Tykkään mutta turkoosi on ihan nounou

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, löytyihän ainakin yksi joka varauksetta tykkää väristä!Mutta sinähän olet kyllä muutenkin värinkäytöltäsi meikäläistä paljon rohkeampi :)
   Nää värijutut on kyllä jänskiä!

   Poista
 6. Smaragdi on minusta kaunis väri, mutta sisustuksessa se on tosiaan vaikea - ja ei varmaankaan kovin monen suomalaisen ykkösvaihtoehto. Se voisi toimia tosi nätisti kokonaisuudessa, jossa olisi valkoista, ruskeaa puuta, ripaus mustaa, ja ehkä aavistus kultaa jossain lampunjalassa tms koriste-esineessä. Eli toimii varmaan hienosti sellaisessa "sophisticated" tyylissä (kuten sun ylin kollaasi). Ja sinisen, turkoosin ja valkoisen kanssa smaragdi taas raikastuu. Ruohonvihreästä tykkään paljon itse, ja sitä on minulla kotonakin, kahdessa matossa. Toimii kivasti valkoisen, turkoosin ja mustan kanssa. Väriä olla pitää, mutta liikaa on liikaa jopa värinautiskelijallekin :)
  Eli tuo yhden kollaasin sini-kelta-vihreä olisi jo liikaa - tulisi päänsärkyä sellaisessa ympäristössä :O. Väreistä voisi kyllä jatkaa loputtomiin, mutta tässä nyt jotain "mutu"-juttua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mikä aivan ihana kommentti!!! Huomaa kyllä että olet alan ammattilainen ja väriasioita paljon käsitellyt, upeaa saada lukea mielipiteesi, kiitos :)

   Kumma juttu muuten ettei Pantonen sivuilla ollut ainoatakaan kuvaa jossa olisi vihreä yhdistetty pelkästään yhteen toiseen väriin kuten es mainitsemaasi valkoiseen tai turkoosiin. Tuollainen yksinkertaisempi kombinaatio uppoaisi tällaiselle hieman "värivammaiselle" paremmin ;)

   Poista
 7. Oi voi..vihreä tulloo?
  Ei kyllä saa minua hihkumaan ilosta. Väri ei sovi minun silmääni -ei sisustuksessa eikä vaatteissa.
  Noh, jatkan siis epämuodikkaalla musta-harmaa-valkoinen -linjalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, aivan ihana tuo ensimmäinen lause:DDD Kertoo melkoisesti suhteestasi vihreään! Ollaan sitten Eija yhdessä epämuodikkaita tuolla omalla minimalistisella linjallamme :)

   Poista
 8. Tämä vihreä pläjäys sai minut kaipaamaan kesää :)

  VastaaPoista
 9. Tämä vuosi on siis minulle yhtä herkkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, nyt löytyi jo toinenkin Retromodernin lisäksi joka ottaa viherryksen avosylin vastaan!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♥